Kinderen en uitvaart

Ook voor kinderen is het belangrijk om betrokken te worden bij een overlijden.
Het liefst zou u ze wellicht
het grote verdriet van een verlies willen besparen maar we helpen hen er niet mee om de verdrietige kanten van het leven zoveel mogelijk verborgen voor ze te houden. Juist door ze op hun eigen manier en afgestemd op hun niveau te betrekken, helpt het hun om zo goed mogelijk met een afscheid voor altijd om te gaan.

Belangrijk is kinderen zo goed en eerlijk mogelijk te informeren en ze zoveel mogelijk bij alles te betrekken. Niet dwingend maar uitnodigend. Zo kunnen ze zelf hun grenzen bepalen.
Wellicht spelen uw eigen angsten en terughoudendheid mee bij het informeren van het overlijden en wel of niet betrekken van kinderen bij (onderdelen van) een uitvaart.
Onze uitvaartbegeleid(st)ers helpen u ook graag in dit proces.
Zij beschikken ook over ondersteunend informatiemateriaal en werk(herinnerings)boekjes.

Indien gewenst kunt u deze boekjes ook bij ons bestellen via het contactformulier van deze site of via info@uitvaartverenigingandijk.nl

Links:

Stichting In de Wolken www.in-de-wolken.nl

Stichting achter de regenboog www.achterderegenboog.nl

Stichting Kind en Rouw www.kindenrouw.nl

www.herinnerdingen.nl